100% handgemaakt

Handgemaakte textiel met 100% liefde gemaakt

Wol!

p1130533

Soms heb je al heel lang een idee in je hoofd, en moet je er een tijdje op broeden voor je ermee aan de slag gaat. Dit was zo’n idee.
Al lang ligt er bij mij een verzameling garen opgeslagen, die ik ooit gekregen heb. Er zijn kleuren bij waar ik heel blij van word, en waar ik al vele dingen van gehaakt of gebreid heb. Maar er zijn ook grote hoeveelheden onbestendige, een beetje vale kleuren bij waar ik (tot nu toe) niets mee gedaan heb. Zonde natuurlijk, want er zit prachtige zuivere scheerwol bij, en fijne katoentjes, en lekkere mixgarens.

Mijn idee was nu om deze onbestendige, ietwat ongelukkige kleuren een metamorfose te geven. Een verfbadje! Maar dan moet het wel écht mooi worden natuurlijk. Dus zo dacht en probeerde ik een poosje door, met wat grappige en ook mooie resultaten:

img_20160507_164500img_20160507_175015

Ik heb geëxperimenteerd met verschillende soorten verf, verschillende kleuren garen en ook met zelfgemaakte verf van rode bietenschillen. Het was toen nog heel mooi weer dus het kon lekker buiten in de zon drogen.

Toen ik het idee had dat ik de goede manier en de goede kleuren te pakken had; kon het spannende onderdeel beginnen; garen verven voor in mijn Etsy winkeltje! Ik vind het zo’n leuk idee dat ‘vintage’ garen een nieuw leven krijgt en straks als sjaal, sok of muts gebruikt gaat worden!
Van de eerste knotjes die je kan vinden in mijn winkeltje heb ik niet zo’n grote oplage gemaakt. De kleuren zijn nieuw, de wol is oud, en het vergt veel handwerk om de wol uit te zoeken op oneffenheden en gaatjes. Maar ik ben er maar wat trots op.  De eerste kleuren die je kunt vinden in mijn winkeltje heten Zee, Frozen en Appel. Kijk maar waarom:

zeezee-foto-03frozenfrozen-foto-01

golden-deliciousappel-foto-03

Momenteel geen reacties...