100% handgemaakt

Handgemaakte textiel met 100% liefde gemaakt

Lucht

Oh! Wat erg, twee maanden geen blogs. De datum liegt niet…Gelukkig kan ik nu weer zeggen dat ik er weer lekker voor kan gaan. Ik kan weer ongelimiteerd haken, en computeren gaat ook steeds beter.

Ik had ineens last van een beknelde zenuw in mijn rechterhand, en ik bén rechts. Wat is dat (letterlijk) onhandig! Nu gaat het dus stukken beter, het is nog niet over maar ach, als het ergste nu is dat ik veel moet pauzeren…dan doen we dat toch!? 🙂

Het voelt wel alsof ik nu eindelijk meer lucht krijg. Ik kan meer en meer doen wat ík wil. De afgelopen jaren waren een soort achtbaan van zorgen, werken, nog meer zorgen, en dan als dat wat minder wordt dus ineens een lam handje. Maar nu..Ik zat deze week in de achtertuin en ik voelde het. Rust. Ruimte. LUCHT. Wat fijn…
DSCN3255Nu ben ik ook al een poos bezig met een lucht-projectje. Hoogste tijd om dit te delen!
Het is een project wat ik afgelopen februari begon, en als alles goed gaat is het februari 2015 af. Dat ik dat zo precies weet zit zo:

DSCN2824DSCN3119DSCN3122DSCN3124

Het wordt een sjaal, en Iedere rij staat voor 1 dag van het jaar. De kleuren komen er volkomen toevallig in terecht, want ik verzin het niet zelf. Dat doet de natuur voor mij. Iedere dag kijk ik naar de lucht, en welke kleur die heeft verwerk ik in de sjaal. Of nou ja, ik schrijf het op meestal, en dan ga ik na een week of wat zitten om lekker verschillende blauwen en grijzen te haken.

Het idee heb ik niet zelf bedacht, maar van deze site:
sky-scarf
Waar ik kwam via de leuke site van breister en kunstenares Jem Weston die er gelijk een prachtige variant op bedacht, de ‘mood scarf’ oftewel de gemoedssjaal. Omdat me dat een beetje te heftig leek, iedere dag je gemoed analyseren, ging ik voor de lucht-variant!

En wat wordt het mooi! Ik heb er 100% echte wol voor gebruikt, superluxe en heerlijk soepel. Ik moet nog even door, maar ik ben er ook nog lang niet op uitgekeken. Dit is namelijk ook weer zo’n projectje wat mij het gevoel van ‘lucht’ geeft…!

DSCN3129

Momenteel geen reacties...